YLEISTIEDOT

YLEISTIEDOT

Mallit: Classic Joe, Big Joe, Classic Joe Stand-Alone, Big Joe Stand-Alone ja Joe Jr.

Grillin huolto

Kamado Joe -grilli on valmistettu laadukkaista materiaaleista, joten grillin huoltotarve on minimaalinen. Paras tapa suojata Kamado Joe elementeiltä on grillikannella.

Tuhkan poisto

Kamado Joe Classic ja Big Joe -grilleissä on helppo tuhkanpoistojärjestelmä. Ennen jokaista grillauskertaa Kamado Joella, sekoita mukana olevalla työkalulla jäljellä olevat hiilet hiilien tulisijassa ja poista irtotuhkan. Irtotuhka valuu grillisäleikön läpi tuhka-astiaan. Vedä tuhka-astia ulos ja poista irtotuhka. Laita tuhka-astia takaisin paikoilleen ja olet valmis grillaamaan.
Grilli tulisi puhdistaa perusteellisemmin sisältä kerran tai kaksi vuodessa. Poista tulirengas ja -sija ja kaikki tuhka ja roskat, jotka ovat kerääntyneet grillin alarungon ja sisäisten keraamisten osien väliin. Käytä grillin sisäpintojen puhdistamiseen muoviharjaista harjaa ja kerää roskat kokoon ja poista ne grillin pohjalta imurilla ennen kuin laitat grillin keraamiset osat taas paikoilleen.

Grilliverkon tarkistus

Tarkista verkkojen asento ja tiukkuus kerran tai kaksi vuodessa. Käytä kuusiokoloavainta ja 10 mm jakoavainta varmistaaksesi, että mutteri on tiukalla. Jos pitelet mutteria 10 mm avaimella, kuusiokoloavainta ei pitäisi pystyä kääntämään helposti. Jos mutteri on löysä, kiristä se kunnolla. Jos verkko ei ole keskellä tiivistemateriaalissa, löysennä verkkoa tarpeeksi työntääksesi sen paikalleen. Voit myös asettaa verkon päälle puupalikan ja lyödä sitä kevyesti vasaralla kunnes verkko on paikoillaan. Kiristä verkkoyhdiste 10mm jakoavaimella ja kuusiokoloavaimella.

Home

Jos et käytä Kamado Joe -grilliäsi pitkään aikaan, sen sisään saattaa kertyä kosteutta, joka saattaa aiheuttaa hometta paistosäleikköön tai sisäisiin keraamisiin pintoihin. Tämä voidaan poistaa helposti, koska Kamado Joe -grillit ovat itsestään puhdistuvia. ÄLÄ KÄYTÄ valkaisuainetta tai muita puhdistusaineita. Niistä tulee ruokaan epämiellyttävä maku.

Puhdistus

1. Lisää grilliin hiiltä ja sytytä se.
2. Laita Divide & Conquer -järjestelmän pääritilä, jonka päälle on asennettu levennyssäleikkö. Laita molemmat lämpösäätimen paneelit levennyssäleikköön.
3. Avaa ylä- ja alailmaventtiilit kokonaan ja anna lämpötilan grillin sisällä nousta 600°F (315°C) kupu suljettuna.
4. Pidä lämpötila noin 600°F (315°C) 15-20 minuuttia.
5. Sulje alaventtiili ja odota vielä 15-20 minuuttia ennen kuin suljet yläventtiilin.

Tämä prosessi polttaa kaikki ei toivotut jäännökset grillisi sisältä. Ennen kuin grillaat taas, harjaa grillisäleikkö tavallisella grilliharjalla puhtaaksi. Käytä keraamisten osien harjaamiseen pehmeäharjaista harjaa. Tällä puhdistuksella puhdistetaan myös lämpösäätimen levyt kaikista kiinni palaneista jäännöksistä. Harjaa levyt pehmeällä harjalla puhdistuksen jälkeen. Jos lämpösäätimet likaantuvat grillin normaalikäytössä, käännä ne seuraavalla kerralla likainen puoli alaspäin ja tulen lämpö puhdistaa lämpösäätimen levyn.

Big Joen saranan tiukkuuden säätäminen

Ajan kuluessa saattaa BigJoen sarana tarvita säätämistä. Oikea tiukkuus takaa, että kuvun nostamiseen tarvitaan minimaalisesti voimaa ja että se pysyy paikallaan, kun se on avattu kokonaan. Sulje grillin kupu.

Kiristä grillin takasivulla olevassa saranassa kahta suurinta mutteria 10 mm kuusiokoloavaimella.

Varmista, että kupu pysyy kokonaan auki. Jos ei, sulje kupu, kiristä muttereita lisää ja tarkista uudelleen. Jos kupu ei kahden ruuvin kiristämisen jälkeen edelleenkään pysy kokonaan auki, ota yhteyttä Kamado Joeen varajousien ja asennusohjeiden saamiseksi.

Lämpösäädin ja pizzakivi

1. Anna keraamisten osien viiletä kokonaan ennen puhdistusta.
2. Pyyhi ruokajäännökset pehmeällä harjalla ja säilytä levyt sisätiloissa kuivassa paikassa.

ÄLÄ ASETA tuotetta herkille pinnoille, jotka eivät kestä kuumuutta.
ÄLÄ KÄYTÄ kumpaakaan keraamista levyä ruoanlaittoon hellalla.
ÄLÄ MAUSTA oliiviöljyllä tai muilla ruokaöljyillä.
ÄLÄ KÄYTÄ puhdistusvälineitä tai saippuaa ja vettä.
ÄLÄ LIOTA vedessä. Se saattaa aiheuttaa halkeaman seuraavassa käytössä.

TIIVISTEEN ASENTAMINEN

Kamado Joe -grilli on varustettu laadukkaalla tiivistejärjestelmällä, joka asennetaan grilliin jo tahtaassa. Tiivisteen materiaalin ominaisuudet heikkenevät ajan kuluessa grillin tavallisessa käytössä. Riippuen grillin käytöstä, tulee grillin alaosassa, kuvun kannessa ja kaulaosassa nähtävä tiiviste vaihtaa 2-3 vuoden välein.

Tiivisteen vaihto:

 1. Poista Kamado Joe -grillistä paistosäleiköt ja sisäiset keraamiset osat.
 2. Leikkaa partaterällä tai linkkuveitsellä tiiviste rikki, jotta voit nostaa sen.
 3. Raaputa maalikaapimella tai partaterällä tiivisteen alta niin paljon tiivistemateriaalia kuin mahdollista.
 4. Liike grillin alaosan ympäri kunnes tiivistemateriaali on poistettu.
 5. Tee sama tiivisteelle, joka on kuvun kannen alaosassa.
 6. Sulje kupu ja poista valurautainen yläventtiili.
 7. Toista vaiheet 2-4 poistaaksesi tiivistemateriaalin kuvun kaulaosasta.
 8. Harjaa tiivisteen pinnat kevyesti pehmeällä lankaharjalla tai poraan kiinnitettävällä lankaharjalla poistaaksesi mahdollisimman paljon tiivistettä ja liimaa.
 9. Pehmeällä harjalla, puhdista grillin sisusta ja poista kaikki jäännökset.
 10. Puhdista grillin sisäpinnat pehmeällä harjalla ja poista lika. Pyyhi puhtaalla hieman asetoniin kastetulla rätillä kaikki tiivistepinnat poistaaksesi liimat.
 11. Leikkaa tiivisterullasta 61 cm pituinen pala ja poista tiivisteen liimapuolelta suojamateriaali.
 12. Laita tämä tiivistepala kuvun kaulaosaan. Leikkaa liiallinen tiiviste sopivaksi partaterällä tai linkkuveitsellä ja yritä jättää tiivisteen päihin minimaalinen väli. Päät voivat myös olla hieman limittäin.
 13. Rullaa loppu tiiviste tarkalleen puoliksi ja leikkaa se kahteen samankokoiseen palaan.
 14. Poista liimasta hiljalleen suojamateriaali ja kiinnitä tiiviste grillin alaosaan. ÄLÄ venytä tiivistemateriaali asennuksen aikana, vaan yritä painaa sitä hieman kasaan.
 15. Kun rinki grillin alaosan ympäri on tehty, leikkaa tiiviste sopivaksi ja yritä jättää päiden väliin mahdollisimman vähän väliä.
 16. Tee sama tiivisteelle, joka on kuvun kannessa.
 17. Sulje kupu ja anna grillin olla sulettuna vähintään tunti.
 18. Jos huomaat tiivisteen asentamisen jälkeen pienen välin grillin etuosassa, kahvan takana olevien tiivisteiden välissä, älä huolehdi. Väli häviää kun tiivistemateriaali painetaan kasaan.
 19. Asenna grilliin takaisin Kamado Joen keraamiset osat.
 20. Sytytä tulisijaan tuli niin, että ylä- ja alaventtiili ovat täysin auki ja anna grillin lämmetä 177 °C. ÄLÄ AVAA kuvun kantta sen aikana.
 21. Kun vaadittu lämpötila on saavutettu, sulje ylä- ja alaventtiili kokonaan ja anna grillin viiletä huoneenlämmössä. ÄLÄ AVAA grillin kantta vähintään 12 tuntiin.

HUOMIO: Vältä rasvan, kastikkeiden tai minkä tahansa muun ruoan putoamista tiivisteisiin ruoan laiton aikana. Ne voivat aiheuttaa tiivisteen syttymisen korkeassa lämpötilassa ja tahmeat aineet (esim. kastikkeet) saattavat aiheuttaa tiivisteet tarttumaan toisiinsa ja irtoamaan, kun avaat kuvun.